524675 - Sint Michaëlklooster
Tegelen A 4406
Bij Sint Michaelstraat 7, 5935 BL te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 5

Tegenover het Missiemuseum te Steyl staat op de kruising van Veerweg en St. Michaëlstraat een granieten BEELD VAN DE GODDELIJKE ZAAIER, een gedenkteken uit 1928 voor Arnold Janssen. Het beeld staat op een vierkante sokkel en werd vervaardigd door het atelier Jos Thissen uit Roermond. Aan de achterzijde van het beeld staat een kruisvormige natuurstenen plaat opgesteld. In de voorzijde van de sokkel is een bronzen plaquette aangebracht met een afbeelding van pater Arnoldus Janssen geflankeerd door een knielende figuur (links) en een staande figuur (rechts), hieronder de tekst: "ARNOLDUS JANSSEN". Op sokkel boven de bronzen plaquette staat de tekst "VERBUM DEI" (als verwijzing naar Societas Verbi Divini - Congregatie van het Goddelijk Woord). Sokkel met beeld is geplaatst op een achthoekig basement dat is voorzien van stenen trappen. Rondom een lage muur met daarop kleine kolommen met hiertussen een smeedijzeren stang.

Waardering complexonderdeel 5

Het beeld van Christus als Goddelijke Zaaier bezit algemeen belang wegens: