524675 - Sint Michaëlklooster
Tegelen A 9465
Bij Sint Michaelstraat 7, 5935 BL te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 12

Even ten noorden van de Lourdesgrot staat op een verheffing in de kloostertuin een HOUTEN PRIEELTJE. Het optrekje heeft een rechthoekige plattegrond en is aan de (lange) voorzijde geheel open, de overige wanden hebben een borstwering met daarboven een indeling van boomtakken en wel zodanig, dat weer en wind er dwars door heen kunnen spelen. De vloer is van beton. Het flauw hellende zadeldak, geschraagd door een middenstijl met windverband en twee eenzijdig geschoorde zijstijlen aan de korte kanten van het prieeltje, is gedekt met rode Oud-hollandse dakpannen. Tegen de drie gesloten zijden staan vaste banken opgesteld; de banken zijn opgebouwd uit latten. Het prieeltje dateert, naar schatting, uit ongeveer 1900. Volgens de overlevering verbleef Arnoldus Janssen (1837-1909)hier graag.

Waardering complexonderdeel 12

Het houten prieeltje even ten noorden van de Lourdesgrot bezit algemeen belang op basis van: