524675 - Sint Michaëlklooster
Tegelen A 4807
Bij Sint Michaelstraat 7, 5935 BL te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 15

In het noordwestelijk deel van de kloostertuin staat, tegenover de hoofdingang van het Missiehuis, op een hoog voetstuk een BEELD VAN CHRISTUS ALS GOEDE HERDER. Christus is ten voeten uit weergegeven, draagt op de linkerschouder een lam en houdt in de rechterhand een staf. Het beeld dateert uit omstreeks 1900. Het voetstuk is opgebouwd uit kunstmatige, gecementeerde rotsblokken en staat middenin een ovale vijver met stenen rand. Achter het beeld vormt een hoge, brede haag een coulisse. Een amandelvormige buxushaag omvat vijver, groene coulisse en een ijzeren lantaarnpaal in de oostelijke punt.

Waardering complexonderdeel 15

Het beeld van Christus als Goede Herder op voetstuk, met buxushaag, coulisse, ovale vijver en ijzeren lantaarnpaal bezit algemeen belang wegens:

- de ouderdom;

- de gaafheid;