524675 - Sint Michaëlklooster
Tegelen A 4807
Sint Michaelstraat 4 E, 5935 BL te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 16

De HOUTEN DROOGLOOP of loods, nu in gebruik als overdekte parkeerplaats en stalling (uit omstreeks 1905) vertoont een rechthoekige plattegrond waarvan 7,5 vak open is en het overige gedeelte gesloten uitgevoerd. De loods grenst en staat parallel aan de Parkstraat; aan deze zijde vertoont de rode, bakstenen in kruisverband gemetselde en met beertjes gelede gevel sporen van oorlogsschade. De totale lengte van het object bedraagt circa 60 meter. Het lessenaarsdak wordt gesteund door geschoorde houten standvinken. Aan de zuidzijde is het lessenaarsdak afgezet met ajour houtwerk; houten dakbeschot.

Waardering complexonderdeel 16

De houten droogloop bezit algemeen belang wegens: