524675 - Sint Michaëlklooster
Tegelen A 4807
Bij Sint Michaelstraat 4 D, 5935 BL te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 18

IJzeren KAS in de moestuin, oostzijde, van het type breedkapkas. De kas heeft een rechthoekige plattegrond en is opgebouwd uit gewalste ijzeren profielen en staat op een betonnen voet. De nokrichting loopt globaal oost-west. In de nok kleine ventilatieraampjes. Enige toegangsdeur in de korte westgevel. De kas diende hoogstwaarschijnlijk als tomatenkas of voor de teelt van bloemen.

Waardering complexonderdeel 18

De ijzeren kas in de moestuin, oostzijde, van het type breedkapkas uit circa 1925 bezit algemeen belang wegens:

- de ouderdom;

- de feitelijke, historische en symbolische betekenis met betrekking tot de zelfstandigheid van het klooster.

- de functionele en historische betrokkenheid op het kloostercomplex en de tuinaanleg.

Ja Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl