524675 - Sint Michaëlklooster
Tegelen A 4807
Bij Sint Michaelstraat 7, 5935 BL te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 24

Nabij de Verrijzeniskapel werd in 1950 een door vier ijzeren zuilen gedragen BALDAKIJN opgericht ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de kloostergemeenschap. Onder het baldakijn staat een levensgroot BEELD van de gekroonde en staand weergegeven hemelse Koningin Maria met rood-blauwe mantel, het in wit geklede Kind Jezus op de arm. Het Kind draagt de wereldbol en een stafje. De betonnen sokkel is zeszijdig en staat op een dito plaat, de stenen koepel heeft leidekking en is bekroond met een Latijns kruis. De zuilen hebben een decoratie van acanthus. "ANNO SANCTO 1875 SVD 1950 ANNO JUBILAE", memoreert de inscriptie in het fries. Pal voor het baldakijn staan twee stompe PIJLERS van beton met ertussen een dito BLOEMBAK.

Waardering complexonderdeel 24

Het baldakijn uit 1950 met een beeld van Maria met Kind, twee pijlers en bloembak in de kloostertuin vertegenwoordigt algemeen belang wegens:

- de ouderdom;

- de verbondenheid met de aard en aanleg van de kloostertuin;