524675 - Sint Michaëlklooster
Tegelen A 4807
Bij Sint Michaelstraat 7, 5935 BL te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 26

BEELD VAN DE HEILIGE ALOYSIUS VAN GONZAGA; circa 1900. De heilige is ten voeten uit weergegeven terwijl hij een Kruisbeeld in de handen houdt en de blik daar op richt. Onder de rechtervoet een kroon. Het beeld staat op een voetstuk van baksteen met gepleisterd basement. Inscriptie: "Selig die reinen Herzens sind denn sie werden Gott anschauen Matth. 5".

Waardering complexonderdeel 26

Het beeld van de Heilige Aloysius van Gonzaga in de kloostertuin vertegenwoordigt algemeen belang wegens:

- de ouderdom;

- de gaafheid;

- de betrokkenheid op de aard en aanleg van de kloostertuin;

- de religieuze en symbolische gezamenlijkheid van Aloysius en de werkzaamheden van de Missiepaters, t.w. verzaking van wereldse betrokkenheid ten gunste van uitvoering van de Heilsboodschap.

Ja Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl