524675 - Sint Michaëlklooster
Tegelen A 4807
Bij Sint Michaelstraat 7, 5935 BL te Steyl

Omschrijving complexonderdeel 31

Vrijstaande ijzeren KAS uit het laatst van de 19de eeuw op rechthoekige plattegrond met een zadeldak; de nokrichting loopt globaal noordwest-zuidoost en het dak rust op een gemetselde borstwering. Op de borstwering is geen (zoals te doen gebruikelijk) staand glas geplaatst. Beide korte gevels zijn tot aan de nok geheel opgetrokken in baksteen. Het glasdek bestaat uit ijzeren glasroeden met leigewijs geplaatste ruiten. Enige toegangsdeur in de korte noordwestgevel. In de kas tekenen zich sporen af van tabletten (werktafels). Hoogstwaarschijnlijk fungeerde deze tabletkas als kweek- en/of bloemenkas.

Waardering complexonderdeel 31

De vrijstaande, ijzeren kas uit het laatst van de 19de eeuw op rechthoekige plattegrond en voorzien van een zadeldak vertegenwoordigt algemeen belang op basis van:

- de ouderdom;

- de zeldzaamheid;

- de feitelijke, historische en symbolische betekenis met betrekking tot de zelfstandigheid van het klooster;

- de functionele en historische betrokkenheid op het kloostercomplex en de tuinaanleg.

Ja Religieuze gebouwen Klooster, kloosteronderdl