530813 - Pand met tuinhuis
Amsterdam I 1028
Bij Herengracht 476, 1017 CB te Amsterdam

Omschrijving

Het TUINHUIS, met één bouwlaag en een plat dak, dateert uit de eerste helft van de achttiende eeuw en is opgetrokken in zandsteen. De gevel heeft een vooruitspringend middengedeelte met dubbele deur, omlijst door pilasters en een halfronde bekroning met bas-reliëf. De gevelwanden ter weerszijden daarvan wijken naar achteren en bevatten elk een schuifraam. Aan weerszijden van de middenpartij bevindt zich naast een blinde nis een travee met vrijstaand beeld. De gevel wordt ter rechter en linker zijde beëindigd met elk één deur. De gevel wordt boven het fries en de lijst nog versierd met beelden en vazen. Het interieur is in de jaren 90 van de vorige eeuw verbouwd.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinhuis