Langweer P 592
Bij Huisterheide 1, 8521 NC te Sint Nicolaasga

Omschrijving

Pittoresk houten TUINPRIEEL uit 1871, met een ongelijke zeshoekige grondvorm, is aan drie zijden open op welke hoeken het dak gedragen wordt door twee gedraaide kolommen. Het zeskantig ingezwenkt tentdak is voorzien van een bitumineuze bedekking en wordt bekroond door een hoge makelaar. Het prieel staat op de oorspronkelijke plek, op een opgeworpen heuvel. Het prieel staat via het gras in verbinding met het huis, het wordt geflankeerd door rodondendron en heeft rugdekking van het bos.

Waardering

Het TUINPRIEEL behorende bij Boschoord vertegenwoordigt algemeen belang en is beschermingswaardig op basis van

-de pittoresk architectonische kwaliteit;

-de visuele samenhang tussen saloninterieur en tuinprieel;