528700 - Den Aalshorst
Dalfsen H 1686
Bij Aalshorsterpad 12, 7722 JL te Dalfsen

Omschrijving

Het middendeel van de rechthoekige tuin is door TUINMUREN (6) in 1874 (jaartalsteentje) afgescheiden van de rest. Aan de noord- en zuidzijde zitten openingen in de muur ter breedte van het middenpad. De bakstenen muren zijn opgetrokken op gemetselde ontlastingsbogen onder het maaiveld. Zij zijn geconstrueerd tussen vierkante pijlers, afgedekt deels door een rollaag en deels met een rij dakpannen. Tegen de muren spalierlatten voor het leifruit. Tegen de noordelijke muur zijn sporen zichtbaar van een inmiddels verdwenen muurkas waar druiven werden gekweekt. Op de pijlers aan de noordelijke doorgang staan twee siervazen.

TUINMUREN behorend tot de historische buitenplaats Den Aalshorst van algemeen belang:

- wegens de ouderdom