528700 - Den Aalshorst
Dalfsen H 835
Dalfsen H 877
Dalfsen H 836
Bij Aalshorsterpad 12, 7722 JL te Dalfsen

Op verschillende plaatsen in de tuin staan TUINORNAMENTEN (10).

- bij de toegang tot het voorplein staan twee natuurstenen VAZEN op sokkel (bij de linker vaas is de sokkel deels verdwenen). De vazen zijn versierd met bloemfestoenen en een lachend en huilend masker, 19de-eeuws.

- op het voorplein staat op het gazon een 18de-eeuws natuurstenen BEELD van een putto op gebombeerde SOKKEL, de herfst voorstellende. Het ventje heeft een krans van wijnranken en druiventrossen in het haar en in zijn handen. Het beeld is na 1910 geplaatst. Oberkirchner zandsteen.

- op het L-vormige eiland achter het huis een ZONNEWIJZER op vierkante natuurstenen sokkel met doekfestoenen, 19de-eeuws.

- op het L-vormige eiland achter het huis twee beschadigde RELIËFS met een jongen en een meisje die een bloemfestoen vasthouden, 18de-eeuws. Gezien de vorm van de achterplaten heeft de groep ooit deel uit gemaakt van een gebeeldhouwd fronton en hielden de kinderen een wapen vast.

- dit wapenschild dient nu als invliegopening van de vleermuizenkelder in het Engelse Werk. Oberkirchner zandsteen.

TUINORNAMENTEN behorend tot de historische buitenplaats Den Aalshorst van cultuurhistorisch belang:

- wegens de ouderdom