Domburg K 3852
Bij Dunoweg 3, 4356 EJ te Oostkapelle

LANDBOUWSCHUUR

De LANDBOUWSCHUUR is een zeer grote schuur uitgevoerd in baksteen en in (opvallend genoeg) licht groen geschilderd houtwerk. De schuur is voorzien van een zadeldak met wolfseinden, gedekt met rode en gesmoorde oud-Hollandse pannen. Op de daken stervormige pirons. Het gebouw is voorzien van ronde vensters en gesneden windveren die het, tezamen met andere details, een voor een buitenplaats geëigende decoratieve uitstraling geven. De schuur, waarvan de contour reeds op de kaart van 1837 voorkomt, stamt in zijn huidige vorm waarschijnlijk uit omstreeks 1875. Inwendig is er sprake van een dekbalkgebint. De schuur is acht vakken breed en bevat een brede en een smalle beuk met haaks daarop twee dwarsdelen, bereikbaar via dubbele deuren.

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Landbouwschuur