Arnhem K 460
Bakenbergseweg 301, 6816 VP te Arnhem

Omschrijving

Op de plaats van het KOETSHUIS stond in het begin van de 19de eeuw (kadastrale minuut) al een gebouw. In 1847 is het huidige koetshuis gebouwd en in 1909 en circa 1998 verbouwd.

Uit rode baksteen opgetrokken pand op T-vormige plattegrond; een bouwlaag met kapverdieping hoog. De voorste diepste vleugel heeft een iets omlopend afgeplat schilddak. Het achterste deel is ondieper en breder en ligt onder een afgeplat zadeldak waarop het schilddak van het voorste deel aansluit. De daken zijn belegd met gesmoorde oud Hollandse pannen. Topgevels met houten overstekken voorzien van windveren. Voorschild van het voorgebouw heeft drie dakkapellen. Achterschild een dakkapel. Bakstenen gevels, gepleisterde plint. Hoeken met gemetselde lisenen. Rondboogdeuren met luiken en halfronde stalvensters. Sluitsteen boven rechter korfboog in de linker zijgevel met 1847 1909.

Het voormalig KOETSHUIS behorend tot de historische buitenplaats Warnsborn is van belang:

- wegens de ouderdom;