Bij Velserbeek 3, 1981 LA te Velsen-Zuid

Omschrijving onderdeel 7: MUZIEKTENT.

Houten muziektent omstreeks 1920 op achthoekige plattegrond gebouwd en in 1928 in de trant van de Amsterdamse School herbouwd. De muziektent is op een glooiing in de parkweide ten westen van de Hertenkamp gelegen, heeft een stenen trap van 10 treden, waarnaast bloembakken. De onderzijde van de tent en de bloembakken bestaan uit gepotdekselde delen. Daarop houten leuningen en buisvormige metalen hekken met plooiornament. Het afgeplatte tentdak met acht schilden wordt gestut door 8 houten pijlers met aan de bovenzijde een ornamentstuk. Het tentdak wordt door een vierzijdig rechthoekig ornamentstuk bekroond. Op elke zijde het oprichtingsjaartal (1926) met de cijfer-volgorde van boven naar beneden. De acht open zijden van de tent worden aan de bovenzijde door houten stores afgesloten.

De MUZIEKTENT is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang:

- vanwege de ornamentele waarde;