Gorssel G 1016
Binnenweg 4, 7211 MA te Eefde

Omschrijving onderdeel 16.

BOSWACHTERSWONING 'BERKELOORD'.

In het bos staand woonhuis uit de laatste kwart van de negentiende eeuw. Op T-vormige grondslag opgetrokken pand van één bouwlaag onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt dwars zadeldak met windveren. Op de nok een gemetselde schoorsteen. Het lagere achterhuis eveneens onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak. De bakstenen gevels met gepleisterde plint hebben gemetselde banden van verblendsteen en gepleisterde hoeklisenen in blokverband. In voorhuis meerruitsvensters en in het achterhuis stalvensters. Symmetrisch ingedeelde voorgevel met centraal de omlijste paneeldeur met tweeruits bovenlicht geflankeerd door omlijste zesruitsvensters met luiken. In het dakschild een dakkapel.

BOSWACHTERSWONING 'BERKELOORD' van algemeen belang:

- vanwege de architectonische vormgeving;