Heiloo B 509
Heiloo B 508
Nijenburgerweg 1 A, 1851 LT te Heiloo

Onderdeel 9

Omschrijving

TUINMANSWONING. In rode baksteen opgetrokken tuinmanswoning op L-vormige grondslag onder met gesmoorde pannen gedekte zadeldaken uit de tweede helft 18de eeuw, met een vergroting uit het begin van de 20ste eeuw. De tuinmanswoning is even ten noorden van de (niet beschermde) boerderij gelegen. Vlechtwerk in topgevels. Op nok oudste deel een vierkante schoorsteen. Voor(zuid-)zijde zes 9-ruits schuifvensters met luiken. Westzijgevel rechter (oudste) deel een enkel 9-ruits schuifvenster met luiken en in de topgevel een 4-ruitsvenster. In het linker (nieuwe) deel van de westzijgevel een toegangsdeur met 4-ruitsvenster. Oostzijgevel een enkel 9-ruits schuifvenster met luiken.

De TUINMANSWONING is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang:

- vanwege de ensemblewaarde;