Gorssel C 4495
Bij Zutphenseweg 113, 7211 EC te Eefde

Omschrijving onderdeel 3. Chauffeurswoning

Garage met bovenwoning, gebouw in het eerste kwart van de 20ste eeuw als chauffeurswoning bij 't Haveke. Bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond van een begane grond en een bovenverdieping onder schilddak. Aan de voorzijde is de baksteen wit geschilderd. Ver overstekende goot op korbelen. In de naar het huis toegewende gevel een hoge getoogde deur die toegang biedt tot de garage en twee roedevensters terzijde. Aan weerzijden twee lage aanbouwen waarin een schuur en opslagmogelijkheid. Een houten toegangstrap aan de linkerkant leidt op tot de woning op de verdieping. In de garage een wasplaats met pomp. De kelder van de chauffeurswoning is van buitenaf toegankelijk.

Waardering CHAUFFEURSWONING behorend tot de historische buitenplaats 't Haveke van belang

- wegens de ouderdom