523817 - Kasteel Staverden
Ermelo B 355
Ermelo B 25
Bij Staverdenseweg 283, 3852 NV te Ermelo

Omschrijving onderdeel 7J

In de Staverdenseweg liggen twee BRUGGEN uit 1910 over de armen van de Molenbeek en Staverdense beek. De bruggen hebben bakstenen vleugelmuren en gemetselde balustrades tussen pijlers met bollen en ezelsrugafdekking. In de getoogde overkluizing jaartalsteen met 1910.

Waardering

BRUGGEN behorend tot de historische buitenplaats Staverden van tuinhistorisch belang als karakteristieke, beeldbepalende en functionele objecten in de tuin van Kasteel Staverden; van stedenbouwkundige waarde als objecten die een belangrijke ensemblewaarde hebben binnen de buitenplaats Staverden; van cultuurhistorische waarde als belangrijke onderdelen van de buitenplaats Staverden

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.