Diepenheim A 1970
Bij Watermolenweg 9, 7478 PV te Diepenheim

Onderdeel 27B

Inleiding

Jachtopzienerswoning met schuur/stal behorende tot de buitenplaats Nijenhuis, gelegen in het uiterste zuiden van het wandelbos.

Omschrijving

Ten noordwesten van de woning een bijpassende SCHUUR/STAL op rechthoekige grondslag, bestaande uit één bouwlaag onder een rietgedekt zadeldak met rode nokvorsten en een gemetselde schoorsteen op het linker dakschild. In de voorgevel centraal een opgeklampte houten deur met vierruits nevenlicht en daarboven een dubbel houten hooiluik. In de linker zijgevel een klein venster. In de achtergevel op symmetrische wijze twee houten opgeklampte deuren.

Waardering

De SCHUUR/STAL deeluitmakend van een complex van jachtopzienerswoning met schuur/stal, behorende tot de buitenplaats Nijenhuis, is van algemeen belang:

- vanwege de ornamentele waarde;

- vanwege de bijzonder decoratieve vormgeving en de bijzondere gevelbehandeling;

- vanwege de functioneel- en visueel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K)