522623 - Meer en Berg/Mariënheuvel
Heemstede C 3477
Bij Glipper Dreef 199, 2104 WG te Heemstede

Omschrijving onderdeel 8a: TUINMUUR ten oosten van de RUINE INCL. SLINGERMUUR.

Omschrijving

Ten oosten van de ruïne gelegen 18de-eeuwse tuinmuur. Deze muur heeft een zigzag verloop vanaf de Glipperdreef naar achteren toe. De muur omsloot een tuinaanleg gelegen ten zuidoosten ervan. Oorspronkelijk zal de westmuur geheel uit een slingermuur hebben bestaan, maar hiervan resteren nu nog drie compartimenten. Voor het overige deel is de muur aan deze zijde rechtgetrokken. Het metselwerk wordt geleed door muurdammen en hier en daar wordt nog een natuurstenen afdekking aangetroffen.

Waardering

De TUINMUUR ten oosten van de RUÏNE INCL. SLINGERMUUR is van algemeen belang vanwege zijn functionele waarde voor de buitenplaats.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinmuur