Vaassen G 1087
Bij Maarten van Rossumplein 3, 8171 EB te Vaassen

Onderdeel 6A-6E

Omschrijving

In het park bevinden zich verschillende cascades. CASCADE (6A) aan de noordoever van de slotgracht, XVIII; het water komt vanuit de hoger gelegen molenvijver via een buis; deze eindigt in een bruggenhoofd-vormige cascade van zandsteen, die aan beide zijden begeleid wordt door een zes-tredige trap van zandsteen; de treden zijn schuin geplaatst en iets concaaf; de eigenlijke waterval heeft drie hoge zandstenen treden.

Een van baksteen gemetselde en met een ezelsrug afgedekte CASCADE (6B) in de omgrachting aan de zuidoostzijde, XIX.

Een van baksteen gemetselde en met een ezelsrug afgedekte CASCADE (6C) in de omgrachting ten westen van de brug aan de zuidzijde, XIX.

Een van baksteen gemetselde en met een ezelsrug afgedekte CASCADE (6D) aan de oostkant van de langgerekte slingervijver.

Een van baksteen gemetselde en met een ezelsrug afgedekte CASCADE (6E) aan de westkant van de langgerekte slingervijver.

De CASCADES behorend tot de historische buitenplaats Cannenburch van zijn algemeen belang:

- wegens de ouderdom;