529205 - Kamp Amersfoort
Leusden A 1246
Loes van Overeemlaan 19, 3832 RZ te Leusden

Onderdeel 5

Inleiding

Buiten het eigenlijke kamp bevond zich de schietbaan en het lijkenhuisje. Behalve als schietbaan werd deze plek tevens als fusilladeplaats gebruikt. Aan de zuidzijde net buiten de wal van de schietbaan was een lijkenhuisje gebouwd. Slachtoffers uit het kamp werden hier ondergebracht. In het zuidelijke bosperceel (thans golfbaan) zijn de slachtoffers in massagraven begraven.

Omschrijving

Restant LIJKENHUISJE van het complex historisch oorlogsmonument Kamp Amersfoort. Van het lijkenhuisje resteren de fundamenten, de vloerplaat en enig opgaand muurwerk.

Waardering

Het restant LIJKENHUISJE is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde als fenomeen van het kampleven en tevens vanwege ensemblewaarde.

Ja Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen lijkhuisje

Uitvaartcentra en begraafplaatsen Begraafplaats en -onderdelen