512079 - Scherpenzeel
Scherpenzeel E 2398
Scherpenzeel D 2564
Bij Burgemeester Royaardslaan 1, 3925 GG te Scherpenzeel

Onderdeel 8A - 8C

Op een aantal plaatsen bevinden zich (restanten van) tuinmuren.

8A. Bakstenen TUINMUUR aan de oostzijde van de noordelijke oprijlaan. Beëindigd met een ezelsrugafdekking en een rollaag.

8B. Bakstenen TUINMUUR aan de westzijde van de noordelijke oprijlaan, verbonden met het poorthuis. Beëindigd met een ezelsrugafdekking en een rollaag.

8C. Restanten van een bakstenen MOESTUINMUUR. Rond de voormalige moestuin in het zuidelijk gedeelte van het park liep ooit een tussen pijlers opgetrokken bakstenen muur, afgedekt met een ezelsrugafdekking. Van deze muur staat een klein deel nog overeind. Van de rest is het fundament nog aanwezig.

De TUINMUREN behorende tot de historische buitenplaats Scherpenzeel, zijn van belang:

- wegens het type;