Vorden L 99
Bij Almenseweg 47, 7251 HN te Vorden

Omschrijving

Omschrijving A. Over de gracht naar de huisplaats ligt een houten beweegbare basculebrug uit 1828. De BRUG ligt op gemetselde bruggenhoofden en wordt ondersteund door houten staanders. Het middendeel is met de hand beweegbaar. Op de bascule het jaartal 1828. Op het bruggenhoofd en de brug gietijzeren balusters met horizontale staven. Ter hoogte van het beweegbare deel een ketting. De toegangsbrug kan met een ijzeren spijlen hekje worden afgesloten.

B. Over de gracht in de oprijlaan naar het voorplein ligt een bakstenen BRUG met twee bogen uit 1888. Op de brug staan hardstenen pijlers met kettingen er tussen. Op de sluitstenen van de bogen jaartalstenen met '6 aug. 1888' en '6 aug. 1863'. De brug vervangt een eerder exemplaar dat al op de kadastrale minuut van 1825 staat aangegeven.

BRUGGEN behorend tot de historische buitenplaats Den Bramel, van algemeen belang

- wegens de ouderdom