Jutphaas D 4015
Nieuwegein, bij Rond het Fort 22

Onderdeel 5

Omschrijving

Ten zuidoosten van het zuidelijke bouwhuis gelegen TUINSCHUUR op rechthoekige grondslag, bestaande uit één bouwlaag en een vliering onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt zadeldak met overstek, aan de voorzijde voorzien van makelaar en windveren. De schuur is opgetrokken in een chalet-achtige stijl uit donker gebeitste houten planken op een rood bakstenen plint en dateert vermoedelijk uit de 19de eeuw. In de eindgevel aan de voorzijde centraal een dubbele inrijdeur met getoogde bovenzijde en ter weerszijden daarvan meerruits vensters, eveneens met getoogde bovenzijde. Ter hoogte van de kap is het beschot verticaal, met boven de inrijdeur een dubbel hijsluik met meerruits-halfrond bovenlicht. In de zijgevels meerruits vensters en eenvoudige enkele en dubbele toegangsdeuren.

De TUINSCHUUR behorende tot de buitenplaats Rijnhuizen is van algemeen belang:

- vanwege de decoratieve en doelmatige vormgeving;