529327 - Landfront Vlissingen
Valkenisse K 2397
Koudekerke, aan de Duinstraat

Omschrijving

TELEFOONSCHAKELPOST (Kabelschaltstelle) uit 1943, naar ontwerp van de genie van de Duitse Landmacht (General der Pioniere und Festungen) van het Obercommando des Heeres te Berlijn, uitgevoerd met gebruikmaking van houtbekisting en gecamoufleerd als schuurtje met puntdak. Het werd gebruikt voor de groepering van de telefoonkabels van drie bunkers in en rond Stützpunkt Kolberg en verbonden met de commandoposten in Koudekerke en Vlissingen. Onderdeel van het complex Landfront Vlissingen, binnen het Stützpunkt Kolberg ofwel Steunpunt Koudekerke.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Bomvrij militair object Commandopost telefoonschakelpost B10

Verdedigingswerken en militaire gebouwen Bomvrij militair object