529327 - Landfront Vlissingen
Valkenisse K 2781
Koudekerke, ten westen van de Verbrande Hofweg

Omschrijving

KANONKAZEMAT uit 1944, type 669, Schartenstand für Feldgeschutze (60°), naar ontwerp van de genie van de Duitse landmacht (General der Pioniere und Festungen van het Obercommando des Heeres) te Berlijn. Uitgevoerd met gebruikmaking van Formsteine. Het betreft een vereenvoudigde variant van het type 611, waarbij wegens materiaalschaarste alleen een ruimte voor geschut en munitie werd gebouwd. In oorsprong was deze kazemat gecamoufleerd als schuur. Het ontbreken van een aarden dekking is originele situatie. Onderdeel van het complex Landfront Vlissingen, binnen het Stützpunkt Von Kleist (Artillerieopstelling Verbrande Hofweg).

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Kazemat (B) Kazemat (B10) kanonkazemat B42

Verdedigingswerken en militaire gebouwen Kazemat (B) Kanonkazemat