529327 - Landfront Vlissingen
Vlissingen O 1322
Vlissingen M 1227
Vlissingen O 1335
Vlissingen O 1336
Vlissingen, aan de Trekdijk de Ritthem

Omschrijving

TANKMUUR, inclusief vijf TOBRUKOPSTELLINGEN uit 1943-1944, deels ingebouwd in de bestaande Trekdijk, naar ontwerp van de genie van de Duitse Landmacht (General der Pioniere und Festungen) van het Obercommando des Heere te Berlijn. Gebouwd uit ter plaatse gestorte delen van circa vier meter lang, voorzien van Tobruk-mitrailleurnesten (in oorsprong acht, nu nog vijf resterend) en kleine schietgaten. Eén van de twee bijbehorende kanonkazematten van het type 700 resteert aan de zuidzijde en wordt separaat beschreven onder objectnummer 529385. Onderdeel van het complex Landfront Vlissingen, binnen de tankgracht met kazematten ten oosten van het kanaal door Walcheren en tankmuur bij Ritthem.

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Versperring Tankmuur tankmuur T8

Verdedigingswerken en militaire gebouwen Versperring