529327 - Landfront Vlissingen

Middelburg
Middelburg

GARAGE VOOR ANTI-TANKKANON uit 1943, type 629, P.A.K. Unterstellraum, naar ontwerp van bureau vestinggenisten (General der Pioniere und Festungen) van het Obercommando des Heeres te Berlijn, uitgevoerd met gebruikmaking van houtbekisting. Het ontbreken van een aarden dekking is de oorspronkelijke situatie. Voorzien van vleugelmuren met in elk daarvan een Tobruk. Oorspronkelijk als woonhuis gecamoufleerd. Ligt nabij een acces tot de Festung Vlissingen, die door middel van draketandversperringen en roerende versperringen kon worden afgesloten. Het kanon kon ter extra verdediging worden ingezet. Onderdeel van het complex Landfront Vlissingen, binnen de tankgracht met kazematten tussen Stützpunkt Kolberg (Steunpunt Koudekerke) tot aan het Kanaal door Walcheren (Nieuw Vlissingseweg bij Middelburg).

MiddelburgBY Nieuwe Vlissingseweg 578

Jaoorspronkelijke functieVerdedigingswerken en militaire gebouwenMilitaire opslagplaatsWapendepot