529327 - Landfront Vlissingen
Middelburg S 3880
Nieuwe Vlissingseweg 666, Middelburg

Omschrijving

PERSONEELSONDERKOMEN / commandopost uit 1943, type 621, Gruppenunterstand, naar ontwerp van de genie van de Duitse Landmacht(General der Pioniere und Festungen) van het Obercommando des Heeres te Berlijn. De functie was die van commandopost voor het Landfront Vlissingen tussen het Kanaal door Walcheren en het Stützpunkt Kolberg. Het ontbreken van een aarden dekking is de oorspronkelijke situatie. De bunker was in oorsprong gecamoufleerd als woonhuis. Onderdeel van het complex Landfront Vlissingen, binnen de tankgracht met kazematten tussen Stützpunkt Kolberg (Steunpunt Koudekerke) tot aan het Kanaal door Walcheren (Nieuw Vlissingseweg bij Middelburg).

Ja Verdedigingswerken en militaire gebouwen Militair verblijfsgebouw Legeringsgebouw personeelsonderkomen B29

Verdedigingswerken en militaire gebouwen Militair verblijfsgebouw