Ambt-Almelo B 7588
Gravenallee 10, 7607 AG te Almelo

Omschrijving

Voormalige RENTMEESTERSWONING (10). Van baksteen opgetrokken pand van begane grond en kapverdieping onder afgeknot schilddak, gedekt met gesmoorde pannen. De voorgevel is symmetrisch van indeling en staat op gepleisterd trasraam. Het muurwerk is geleed door lisenen. Hoog opgaande middenpartij onder flauw hellend zadeldak. Getoogde entreepartijen onder houten balkon. Getoogde T-vensters en blinde nissen. Het pand is opgetrokken in eclectische stijl en dateert van omstreeks 1870.

Waardering

Voormalige RENTMEESTERSWONING, horend tot de historische buitenplaats Almelo, van algemeen cultuurhistorisch belang

- wegens zijn ouderdom

- als goed voorbeeld van een voorname dienstwoning op de buitenplaats