Bij Laan van Wisch 4, 7061 CX te Terborg

Omschrijving

Aan het begin van de laan naar het kasteel naast de kerk staat het smeedijzeren TOEGANGSHEK tussen afwisselend gemetselde hekpijlers met natuurstenen afdekplaat en smeedijzeren posten in een bescheiden Art Deco stijl. Het hek is omstreeks 1916 gemaakt naar ontwerp van de Terborgse architect R.W.J. van Wezel en vervaardigd door de smid T.A. Leijser. Het hoofdhek bestaat uit twee vleugels tussen smeedijzeren posten. De beide oplopende hekvleugels met ronde en diagonale vormen hebben de wapens Wisch in het hart. Hekspijlen met vergulde pijlpunten.

TOEGANGSHEK, naast de kerk behorend tot de historische buitenplaats Wisch van algemeen belang

- wegens de ouderdom

- als toegang tot de buitenplaats

- wegens het materiaalgebruik

- wegens de functionele en visueel ruimtelijke relatie met de overigen onderdelen van de buitenplaats

Ja Voorwerpen op pleinen en dergelijke Erfscheiding(D) Toegangshek