Usquert E 259
Bij Streeksterweg 79, 9988 RB te Usquert

Omschrijving

Aan de zuid-, oost- en westzijde omvat een U-vormige GRACHT de slingertuin. Ten zuiden van de gracht loopt de Streeksterweg. De gracht heeft weliswaar de vorm van een U, maar vertoont aan de zuidzijde, ter hoogte van het woonhuis, een lichte uitstulping in de richting van de boerderij. De brug over het westelijke deel van de gracht valt bij gebrek aan ouderdomswaarde buiten de wettelijke bescherming, hetzelfde geldt voor de brug over het oostelijke deel van de gracht.

Waardering

De U-vormige GRACHT aan de zuid-, oost- en westzijde van de slingertuin vertegenwoordigt het algemeen belang wegens:

- de ouderdom;

- als onderdeel van het tuinkunstig ontwerp van J. Vroom sr.;