529438 - Hof te Dieren
Bij Arnhemsestraatweg 10, 6953 AX te Dieren

Omschrijving

BRUG. Rode bakstenen rondboogbrug met dam, met gebogen naar de uiteinden uitzwenkende, gemetselde borstweringen. Aan de bovenzijde zijn de borstweringen met natuurstenen platen afgedekt. De brug werd in 1823, toen Jan David Zocher jr. op Hof te Dieren een park in landschapsstijl aanlegde, gebouwd, en heeft in deze aanleg ook een ornamentele waarde als 'pointe de vue'. Ten tijde van Petzold is de brug van gietijzeren pilaren voorzien die bij de restauratie in 1992 weer zijn verwijderd. Toen is de brug met handhaving van het werk van Zocher ook verbreed. Bij de brug een kleine cascade (onderdeel 13A).

Waardering

BRUG, behorend tot de historische buitenplaats Hof te Dieren van algemeen cultuur- en tuinhistorisch belang:

- wegens de ouderdom

- wegens het type