529438 - Hof te Dieren
Bij Arnhemsestraatweg 10, 6953 AX te Dieren

Omschriving

SCHUUR. Houten (verticale delen) 19de-eeuwse schuur op rechthoekige rode bakstenen voeting op rechthoekige grondslag met een kleine eveneens rechthoekige aanbouw aan de achter(NO-)zijde; schuur en aanbouw zijn van een met rode en zwarte pannen gedekt zadeldak voorzien. Voor(ZW)zijde: aan de linker zijde een 6-ruitsvenster. Rechts hiervan een dubbele staldeur, die recent is aangebracht en voor de bescherming van ondergeschikte betekenis is. Centraal in de topgevel een houten luik. Linker gevel: centraal een 6-ruitsvenster met aan weerszijden een klein enkel-ruitsvenster. In de aanbouw aan de linker zijde een houten deur en rechts hiervan een 6-ruitsvenster. Rechter gevel: aan de zijkanten een klein enkel-ruitsvenster. De aanbouw is aan deze zijde met gepotdekselde delen uitgebouwd. Dit uitgebouwde gedeelte is voor de bescherming van ondergeschikte betekenis. Achtergevel aanbouw: centraal een 4-ruitsvenster.

SCHUUR behorend tot de historische buitenplaats Hof te Dieren van belang

- wegens de ouderdom