529438 - Hof te Dieren
Bij Kerkallee 2, 6955 JA te Ellecom

Omschrijving onderdeel

SCHUUR. Rode bakstenen 19de-eeuwse schuur behorend bij de boerderij (onderdeel 10) op rechthoekige grondslag onder met grijze pannen gedekt wolfsdak met aan de voor(NO-)zijde iets links van de hartlijn een getoogde dubbele staldeur met aan de linkerzijde een getoogde deur, aan de rechterzijde een halfrond 14-ruitsvenster en geheel rechts een 15-ruits schuifvenster met luiken. Linker gevel: negen getoogde 6-ruits stalvensters. Rechter gevel: vijf elkaar afwisselende deuren en getoogde 6-ruits stalvensters. Met uitzondering van de deur geheel links in de gevel zijn de deuren getoogd. Achtergevel: centraal een getoogde dubbele staldeur met aan weerszijden een halfrond 7-ruitsvenster, waarvan de centrale verticale roede zich halverwege in twee van elkaar gebogen roeden splitst. Aan de linker- en rechterzijde van deze gevel een getoogde deur. De schuur is aan het eind van de jaren '80 van deze eeuw ingrijpend gerestaureerd.

SCHUUR behorend tot de historische buitenplaats Hof te Dieren van algemeen belang:

- wegens de ouderdom