Hengelo Gelderland O 21
Bij Ruurloseweg 92, 7255 MB te Hengelo (Gld)

Omschrijving

Ten zuidwesten van het hoofdgebouw ligt een WAGENSCHUUR annex houtloods van acht vakken breed. De schuur staat afgebeeld op de kadastrale minuut van 1825. De loods is naar het noordoosten aan de lange zijde geopend. Zij ligt onder een met gesmoorde pannen gedekt zadeldak, waarvan het dakschild aan de voorzijde wat verder doorloopt dan aan de achterzijde. De zij- en achterkanten bestaan uit een beschot van verticale planken, waarbij die aan de achterzijde niet aaneen sluiten. De constructie bestaat uit ankerbalkgebinten van grenenhout, voorzien van gehakte telmerken.

WAGENSCHUUR behorend tot de historische buitenplaats Het Zelle van algemeen belang:

- wegens de ouderdom

- wegens het type

- wegens de visueel en functioneel ruimtelijke relatie met de overigen onderdelen van de buitenplaats

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz.