Bij Vordenseweg 2, 7261 LZ te Ruurlo

Omschrijving onderdeel 4:

TOEGANGSBRUG. De representatieve ingangspartij van Huis Ruurlo aan het voorplein wordt voorafgegaan door een uit rode baksteen opgetrokken brug met dubbele bogen, afgezet met hardstenen banden en sluitstenen, aan landzijde met natuurstenen bollen beëindigd. De brughoofden aan kasteelzijde zijn enigszins afgerond en omsluiten op die manier de trappen naar het onderhuis, die zich ter weerszijden van de trap naar de hoofdingang bevinden. Een ornamentele smeedijzeren balustrade begeleid het brugdek, dat met hardstenen platen geplaveid is. De brug dateert uit de 18de eeuw. Tegen de bogen van de brug zijn de jaartallen Anno 1708 en 1771 aangebracht.

Waardering De TOEGANGSBRUG behorende tot de historische buitenplaats Ruurlo is van algemeen belang:

- wegens de ouderdom;