Chaam G 262
Anneville-laan 103, 4858 RA te Ulvenhout AC

Omschrijving

KOETSHUIS, 1898, aan de oprijlaan noordwestelijk van het landhuis; bakstenen gebouw, witgeschilderd, op rechthoekige plattegrond; één hoge bouwlaag met drie koetsdeuren en meerruitsvensters onder wolfdak met grijze kruispannen, doorvlochten met rode pannen als versiering in ruitvormen. Gevelvlakken geleed door lisenen en versierd met tandlijsten en diagonale schijnbalken in baksteenprofilering; aan achtergevel over gehele breedte een aanbouw uit 1944 onder zadeldak met zwart-blauwe pannen; één bouwlaag, tuitgevels, meerruits- vensters. De aanbouw werd gebouwd door de Engelsen ten behoeve van de bewoning van het hoofdgebouw door respectievelijk Z.K.H. Prins Bernhard en H.M. Koningin Wilhelmina

KOETSHUIS van algemeen belang

- vanwege de ouderdom