Chaam G 264
Bij Anneville-laan 101, 4858 RA te Ulvenhout AC

TUINSIERADEN bestaande uit:

a. een stel zandstenen palen

b. een vierkante natuurstenen piedestal

c. een natuurstenen ornament op driesprongplattegrond

ad a.: bij het hek naar de voormalige moestuin staan twee zandstenen palen, XIX, met een rechthoekige doorsnede, halverwege de hoogte balustervormig ingesnoerd en aan de bovenkant eindigend in een hol-bol profiel

ad b.: op het langgerekte grasveld achter het huis een forse vierkante piedestal, XIX, in natuursteen; uitkragende cordonlijst aan bovenzijde, afgeschuinde plint aan onderkant. Oorspronkelijk werd de piedestal door een vaas bekroond

ad c.: op het wandelpad ten noordwesten van hetzelfde grasveld ter hoogte van de vierkante piedestal een ornament, XIX, waarvan de functie onduidelijk is, op de plattegrond van een vierpas, natuursteen, rijk geprofileerd; aan de bovenkant een komvormige holte die tot de bodem van het ornament doorloopt (fontein?)

TUINSIERADEN van algemeen belang

- vanwege de ouderdom