Bij Eemnesserweg 69, 3743 AE te Baarn

Omschrijving onderdeel 2: TUINAANLEG.

Waarschijnlijk is kort na het gereedkomen van de villa tevens de tuin tot stand gekomen. Deze is in de toen gangbare laatlandschappelijke stijl aangelegd. Karakteristieke elementen zijn de gebogen oprijlaan en de met bomen omzoomde gazons. Belangrijk is ook de open relatie (zicht situatie) tussen de villa en de openbare weg. Het gedeelte achter het huis bestaat uit een gazon aansluitend op het terras. Het gazon wordt door geboomte en struiken omzoomd. Aan de linker zijde bevindt zich een rond vijverbassin. Aansluitend hieraan heeft de tuin meer het karakter van een parkbos met enkele paden. Aan de zijde van de Nieuwe Baarnstraat bevindt zich de achteringang.

De TUINAANLEG is van algemeen belang vanwege:

- de tuinarchitectuurhistorische waarde als gaaf en authentiek bewaarde villatuin;