529544 - Kasteel Gemert
Bij Ridderplein 15, 5421 CW te Gemert

Omschrijving onderdel 10

LIBERMANNKAPEL behorende tot de buitenplaats Kasteel Gemert. In de noordelijke carré staat in de meest noordwestelijke hoek een kapel uit 1954, gebouwd uit dankbaarheid om een genezing. De kapel is in traditionele stijl opgetrokken uit baksteen en heeft een pannendak. De kapel is ontworpen door J. Magis uit Helmond. Aan de binnenzijde een gedenksteen met de tekst Beneficii Memoriam Patri Venerabili Libermann Sacrum. Anno Mariano 1954 (Heiligdom tot dankbare herinnering aan de Eerbiedwaardige Pater Libermann. In het Mariajaar 1954). Pater Libermann (negentiende eeuw) wordt gezien als de tweede stichter van de orde van de Spiritijnen.

- LIBERMANNKAPEL van algemeen belang:

- vanwege de vormgeving;