Laren-Verwolde Q 1141
Markeloseweg 6, 7245 TK te Laren

Omschrijving

ALLARDHOEVE. Hallehuisboerderij uit 1882 onder rieten en pannen wolfdak. De uit rode baksteen opgetrokken boerderij heeft de voorgevel gewend naar de weg. Hierin van links naar rechts een vierruitsvenster, deur met gedeeld bovenlicht, negenruitsvenster en vierruitsvenster. De vensters hebben luiken in de kleuren van Verwolde. Op de verdieping twee ruitvormige venstertjes met daartussen een banderol met '18 Allard Hoeve 82'. Staafankers in de voorgevel.

ALLARDHOEVE, behorend tot de historische buitenplaats Verwolde is van algemeen belang

- wegens de architectuurhistorische waarde (onderdeel van samenhangende architectuur op de buitenplaats),

- wegens de stedenbouwkundige waarde (gelegen in de rand van de open weide ten noordwesten van het huis Verwolde)

- wegens de cultuurhistorische waarde (onderdeel van de buitenplaats Verwolde).

Ja Boerderijen, molens en bedrijven Boerderij (M) Boerderij(M1) Allardhoeve