Laren-Verwolde Q 1154
Markeloseweg 8, 7245 TK te Laren

Omschrijving

Voormalige TIMMERMANSWONING HOFMEYER. Pand op rechthoekige plattegrond van een bouwlaag onder een met pannen gedekt zadeldak. De voorgevel is symmetrisch met centraal de deur onder een gedeeld bovenlicht en links en rechts daarvan een schuifvenster met houten luiken in de kleuren van Verwolde. Opvallend zijn de natuursteen ornamenten boven deur en vensters met schelpmotief. Op de verdieping centraal een smal venster, ook met natuursteen ornament en twee kleine ruitvormige vensters. In de geveltop een klein rond raampje.

Waardering

Voormalige TIMMERMANSWONING HOFMEYER behorend tot de historische buitenplaats Verwolde is van algemeen belang

- wegens de architectuurhistorische waarde (onderdeel van samenhangende architectuur op de buitenplaats),

- wegens de stedenbouwkundige waarde (gelegen in de rand van de open weide ten noordwesten van het huis Verwolde)

- wegens de cultuurhistorische waarde (onderdeel van de buitenplaats Verwolde).

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Bijgebouw dienstwoning