Dieren T 856
Oversteeg 51, 6994 AS te De Steeg
Oversteeg 53, 6994 AS te De Steeg

Onderdeel 38

Van rode baksteen opgetrokken dubbele DIENSTWONING op rechthoekige plattegrond onder zadeldak met gesmoorde pannen belegd. Een bouwlaag en een kapverdieping hoog. De linkerzijgevel heeft voor een deel een verhoogd gedeelte onder zadeldak dat aanloopt op het hoofddakvlak. In de naar de weg toegewende gevels twee voordeuren onder ronde spaarboog. Op de verdieping zesruitsschuifvensters onder rechte strek. Trapsgewijs uitgemetselde bakstenen lijst onder de dakrand. De vensters in de zijgevels hebben luiken beschilderd in de kleuren van Middachten.

Waardering

DIENSTWONING behorend tot de historische buitenplaats Middachten van algemeen cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang

- wegens de vrij gaaf bewaarde hoofdvorm, de detaillering en het materiaalgebruik.

- wegens de beeldbepalende situering aan de zuidoostelijke dorpsrand van De Steeg waar zich meerdere tot het bezit van Middachten behorende bouwwerken bevinden.

- als bijzondere uitdrukking van de ontwikkeling van het landgoed Middachten waarmee het huis in historisch perspectief alsmede functioneel gezien onlosmakelijk verbonden is. Het huis is exemplarisch voor het herstel en de verfraaiing van het landgoed in de vroege twintigste eeuw.

Ja Woningen en woningbouwcomplexen Dienstwoning(K) dubbele dienstwoning