529876 - Patrimonium's Hof
Charlois G 1428
Bij Patrimonium's Hof 1, 3073 VS te Rotterdam

Inleiding

FONTEIN, deel uitmakend van het complex "Patrimonium's Hof". De fontein ligt in het midden van het binnenhof in een vierkant plantsoen met afgeschuinde hoeken, begrensd door middel van een (niet meer oorspronkelijk) ijzeren hekwerk.

Omschrijving

De fontein staat in een geprofileerd natuurstenen bassin in de vorm van een langgerekte vierpas. De uitkragende vierkante fontein is opgetrokken in baksteen met natuurstenen blokken op de hoeken van de bredere basis en heeft een nog bredere bekroning die dient als plantenbak. Aan alle vier de zijden van de fontein bevinden zich spuwers in de vorm van maskerkoppen.

Waardering

Uit 1915 daterende fontein met bijbehorend bassin en grasperk als historisch-functioneel onderdeel van het complex "Patrimonium's Hof" van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische, architectuurhistorische en ensemblewaarde.

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Fontein (L) fontein

N.V.T. Niet van Toepassing