Winterswijk E 10590
Winterswijk E 10591
Bij Badweg 4, 7102 EG te Winterswijk

Omschrijving onderdeel 3: ZANDSTRAND/GAZON.

Het zandstrand/gazon omvat het waterbassin aan de noord-, oost- en westzijde en versmalt zich aan de korte zijden (oost en west) in zuidelijke richting. Vanaf het wateroppervlak lopen zandstrand en gazon langzaam op en omvatten als een kragend talud het waterbassin aan drie zijden. Het zandstrand met gazon ligt sedert circa 1990 op de plaats van het (oorspronkelijke) zandstrand.

Waardering

Het ZANDSTRAND/GAZON langs de noord-, oost- en westzijde van het waterbassin vertegenwoordigt het algemeen belang wegens:

- de ouderdom;

- de eenduidige betrokkenheid op de functies van het complex;

- de praktische en doelmatige vormgeving;

- de cultuurhistorische betekenis, zijnde een door mensenhand vervaardigde proeve uit de crisisjaren, als project van de werkverschaffing, uit de jaren '30 van de twintigste eeuw.

Ja Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie Openlucht bad zandstrand/gazon

Sport, recreatie, vereniging en horeca Sport en recreatie