Voerendaal M 37
Bij Retersbekerweg 88, 6343 PL te Klimmen

Omschrijving

Restanten van een BAKSTENEN SCHUUR, XVIIIB; tegenover de korte oprijlaan naar het kasteel- en boerderij-complex, aan de overzijde van de Retersbekerweg gelegen restanten van een voormalige rode bakstenen schuur. Alleen de eindgevels en het rode bakstenen deel van de voorgevel zijn bewaard gebleven. De beide eindgevels vertonen vlechtingen. Aan de linkerzijde voorgevel een segmentboogingang in hardsteen. De rechter eindgevel vertoont in de topgevel sporen van een venster.

Waardering

Restanten van een BAKSTENEN SCHUUR is in cultuurhistorisch opzicht van algemeen belang -vanwege de ensemblewaarde met de boerderij -vanwege de ruimtelijke relatie met het complex

Ja Kastelen, landhuizen en parken Bijgebouwen kastelen enz. Schuur(L)