Tubbergen G 3478
Bij Herinckhaveweg 6, 7666 LK te Fleringen

Tuinsieraden:

8A. Midden op het voorplein een zandstenen kubus ZONNEWIJZER met stijlen van brons (XIX). Vóór 1981 heeft de zonnewijzer in De Lutte gestaan bij het Kruisselt, daarvoor in Deuringen en in Borne, maar hij staat thans weer op de oude plaats waarvan hij in 1945 verdwenen was. De zonnewijzer staat op een hoge vierkante SOKKEL, eveneens zandsteen; op de vier zijvlakken looftrossen in hoogreliëf, XXa.

8B. Ter weerszijden van de voordeurstoep twee platte ronde gietijzeren TUINVAZEN, XIXc, op cement SOKKELS.

8C. Op het gras van het voorplein nabij de brug links en rechts een klein bronzen KANON, XVIII, op houten AFUIT, XXb; dit geheel op een relatief nieuwe schuin gesitueerde SOKKEL van baksteen.

De TUINSIERADEN behorend tot de historische buitenplaats Herinckhave zijn van algemeen belang

- vanwege de ouderdom

- vanwege de ornamentele en ensemblewaarde

Ja Kastelen, landhuizen en parken Tuin, park en plantsoen Tuinsieraad Zonnewijzer twee vazen en twee kannonen